Първоначално публикувано от endeavour
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Много слабо светят късите ксенонови светлини 166, не знам защо ...
Collapse
X
-
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
-
Аз нямам проблем с рефлекторите. Фаровете са ми Depo.
Проблемите ми са свързани с китайския ксенон, който е нещо супер не-надеждно. Особено като трябва да се ползва и като дневни светлини.
Тук виждам 2 възможни решения:
1 - Да си взема качествен комплект ксенон
2 - Да си направя дългите на дневни с DRL модул и така да ползвам китайщината значително по-рядко.
А още по-добре е комбинацията от двете - 1 + 2
Между другото, като си говорим за скапване на рефлекторите при употребата на ксенон...........
Температурата не е висока и покритието не гори, когато е качествено, но определено рефлекторите и лупите прашасват доста повече поради високото пусково напрежение на ксенона. Това води до полепване на прахта на електростатичен принцип.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Днес си свалих фаровете,направих го без да свалям бронята....не знам как стана толкова лесно...но стана.....Тва което направих беше,развих горните болтове които държат бронята+двата болта които държат страниците на бронята.....но ги развих до толкова че да се получи луфт.....От там,развих страничните гайки на фаровете....,и през луфта който се получи между фаровете и бронята...с помоща на гидория и дълъг преходник развих скритите гайки .... извадих фаровете,и си затегнах бронята обратно.
Утре заминават на ревизия за нови рефлектори.....
Comment
-
Първоначално публикувано от CHEFO666 Покажи съобщениеДнес си свалих фаровете,направих го без да свалям бронята....не знам как стана толкова лесно...но стана.....Тва което направих беше,развих горните болтове които държат бронята+двата болта които държат страниците на бронята.....но ги развих до толкова че да се получи луфт.....От там,развих страничните гайки на фаровете....,и през луфта който се получи между фаровете и бронята...с помоща на гидория и дълъг преходник развих скритите гайки .... извадих фаровете,и си затегнах бронята обратно.
Утре заминават на ревизия за нови рефлектори.....
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКорите под калника сваля ли ги? На страниците има по 3 болта. Да не би да ти липсва третия?
Има ли 15 болтчета да си развил и завил със е тия на фаровете...?
Лесно беше нали?
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКорите под калника сваля ли ги? На страниците има по 3 болта. Да не би да ти липсва третия?
---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:47 ----------
Първоначално публикувано от VIHHRONNY Покажи съобщениеБраво и не мисля че си свалял половината предница, нали? И стъклата също не си свалял, нали?
Има ли 15 болтчета да си развил и завил със е тия на фаровете...?
Лесно беше нали?
Не беше трудно да ти кажа......очаквах да строша нещо....но ...всичко мина мн добре.
Comment
-
После като си я гледаш отпред,да не се чудиш що бронята не седи както предиsigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеПосле като си я гледаш отпред,да не се чудиш що бронята не седи както преди
Comment
-
Първоначално публикувано от CHEFO666 Покажи съобщениеНас снимката още не съм я стегнал....След като е стегнах си прилепна юунашката на всякъде....Така или иначе бронята ми е за боя ....
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Така....
Онзи ден си сложих новите фарове ..така де..рециклираните...Но....трагедията си остана същата....няма никаква разлика от преди,и след подмяната на рефлекторите.Някакви идей......слаби крушки,но едва ли ....или явно самите фарове на тия кола са пълна шитня ...
На другата ми кола...след помяната на рафлекторите,при същия човек който ми оправи и теези на алфата.....разликата беше покъртителна....
Comment
-
Като гледаш рециклираните рефлектори, намираш ли разлика в качеството на покритието преди и след рециклирането? Лупите и стъклата чисти ли ги? Ако и това си правил, май единствената причина, която остана е това крушката да не е подходяща - балончето да не е във фокусния център на рефлектора.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Моите рефлектори ходиха също в Стрелча преди години Докато ги чаках почистих лупите и стъклата които бях разлепил След монтажа сложих ксенон регулираха ги и въпреки че ксенона е китаец такива фарове все още не съм виждал Да не си пропуснал реглажаALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Бих могъл да кажа, че от стари кабели също прави мизерия. Премери напревението на кабела при крушката. Ако има разлика с това на акумолатора - трябва нови кабели да прекараш. Обикновено това като се случи проблемът е само с късите, т.е. имаш да подмениш по една жица на фар. Причината е, че сус времето от топлината медните кабели увеличават съпротивлението си, а с това самия кабел започва да грее повече и се получава една прогресия необратима...
Пробвай най-лесно според мен на запалени фарове на + на крушката да дадеш допълнителен + директно от акумолатора...
Comment
Comment